Zuid west amerika in 2 weken kan dat?

Waarom?

Het ruige zuidwesten van Amerika heb ik altijd al interessant gevonden. Amerika is relatief makkelijk te bereiken en in een korte tijd (want we hadden maar 2.5 week/15 dagen) is er erg veel te zien. Daarnaast zijn plekken als Zion, Bryce en Yosetime een must om een keer te zien.

Hoe?
We zijn direct gevlogen op San Fransico, hier hebben we een auto gehuurd waarmee via Yosemite, Death Valley, Las Vegas, Bryce, Zion, Page, Grand Canyon uiteindelijk in Phoenix zijn aanbeland. Dat ziet er ongeveer zo uit:

 

De route is zo’n 1400 mijl = 2200 kilometer en hebben dit verdeeld over 15 dagen. Lijkt krap? Maar we hadden genoeg tijd! Wel moesten we een keuze maken tussen Moab, Grand Canyon en Yosemite. Uiteindelijk hebben we gekozen om Moab niet te bezoeken en dit eventueel te doen tijdens onze trip van Denver naar Seattle (June 2018). De langste reist tijd was van Las Vegas naar Bryce, dit heeft zo’n 4-5 uur geduurd, andere dagen maximaal 3 uur en genoeg tijd voor leuke hikes!

Zoals beschreven hebben we een auto gehuurd en een aantal motels en hotels. In de National Parken hebben we voornamelijk gebruikt gemaakt van camping plaatsen en een tentje gekocht bij een Wal Mart.

Verslag
We zijn direct op San Fransisco gevlogen en hebben hier de auto direct opgehaald en een motel gehuurd in San Franisco. San Fransisco is een dure stad en het huren van een kamer is dat ook. Verwacht dus niet veel luxe, gelukkig hebben we iets gevonden wat dicht bij de “Hot spots” was en voor ons voldoende was. Verwacht niet een luxe ontbijt en kamer, dan  is dit okay. Zie hier.

Vanuit hier hebben we de “hot spots van San Franisco bezocht” we konden alles te voet doen maar hebben ook een fiets gehuurd. Hiermee zijn we over de Golden Gate Bridge gefietst en door middel van een veerboot weer terug gegaan. Bezoek ook zeker Alcatraz (boek op tijd!).

Yosemite
We zouden de dag na onze aankomst in de avond richting Yosemite vertrokken hier hebben we een tussenstop gehad in Livermore en een Motel 6 gepakt. Gewoon een degelijk motel en ideaal voor een tussenstop. De volgende dag in Livermore een Walmart opgezocht waar we onze tent etc..  hebben gekocht om uiteindelijk aan te komen in Yosemite.

Yosemite ligt aardig hoog en dat merk je ook meteen als je vanuit het westen Yosemite inrijdt, maar al snel merk je hoe fantastisch mooi het hier is. (foto’s Yosemite). We zijn (inclusief aankomst en vertrek) 3 dagen in Yosemite geweest en overnacht op de Crane Flat Campground.

Hikes
Yosemite heeft veel voor Hikers te bieden, van korte wandelingen tot meerdaagse hikes. Wij hebben ons voornamelijk gefocust op de wat kortere hikes van maximaal 6 uur. Veel informatie over leuke hikes kan je hier vinden: http://www.yosemitehikes.com/hikes.htm. Door onze planning hebben we gekozen om 2 hikes te doen en een bezoek te doen aan Tuolume Grove en natuurlijk naar Glacier Point, hier heb je een fantastisch uitzicht over Yosemite NP met o.a. de “half dome”.

 

Mist trail
Na veel onderzoek stond deze wel boven aan ons lijstje, deze hike is in totaal zo’n 11km rond, maar je kan hem ook inkorten. Wij zijn voor de 11km gegaan. (meer info: https://www.yosemitehikes.com/yosemite-valley/mist-trail/mist-trail.htm). Je stijgt zo’n 300 meters. Tijdens de hike kom je meerder waterfallen tegen en heb je een fantatisch uitzicht over Yosemite ook is dat Hike makkelijk te starten vanuit Yosemite Valley(bij Curry Village). Voor het hike verslag -> klik hier.


Cathedral Lakes
Op weg naar de andere kant van Yosemite zijn aan de Big Oak Flat Road gestopt voor een hike naar de Cathedral Lakes. Je merkt hier dat je al een stuk hoger zit en ik vond het daarom ook een zware hike. Het resultaat was er niet minder om. Voor meer informatie klik hier: https://www.yosemitehikes.com/tioga-road/cathedral-lakes/cathedral-lakes.htm

3.5 mijl heen en terug. De Hike begint langs de Tioga Road, je begint dus al op een hoogte van 3KM! iets wat veel mensen vergeten en dat merk je meteen aan de temperatuur, maar ook de zuurstof. Ben er dan ook erg gevoelig voor. 

Het begin meteen erg stijl, we kwamen onderweg nog een paar terugkerende chinezen tegen(voor hen was het iets te zwaar), ik vond het ook zwaar vooral door het stijle klimmen op deze hoogte. Veel erosie, je ziet dat de natuur hier ruig en variabel is.

Onderweg in gesprek met een hiker, gelukkig wordt het na een tijdje klimmen wat vlakker en zie je de eerste pieken van de "Cathedral", nu de lakes nog!

 

Ja hoor, gered!

Via het oosten van Yosemite NP zijn we uiteindelijk via de Big Oak Flat Road beland op de OH Ridge Campground, op dat moment totaal verlaten met een geweldige zon ondergang. Deze campground zit vlakbij het Mono lake een meer dan 1 miljoen jaar geleden is onstaan en vooral bekend staat om zijn kalksteentoren, deze worden ook wel tufa’s genoemd.

‘s Ochtends zijn we gewekt door een paar nieuwsgierige herten en hebben we de trip richting Death Valley Gemaakt.

 

Death Valley

Death Valley is een groot dal en heeft de hoogste temperaturen van het westelijke halfrond. Op het moment dat dat we dit “dal” inreden zag je ook de temperatuur snel stijgen van 33 granden naar 46 graden. We hebben er wel voor gekozen om hier te overnachten. We hebben overnacht in Stovepipe Wells. (stovepipewells.net). Waar ze gelukkig beschikken over een Airco. Toch was wel het wel erg warm. In Death Valley hebben ‘s Ochtends (bij zons opgang) de Sand dunes bezocht vervolgens zabriskie point (bij zons ondergang) en zijn via Artist Road - een leuke route door een kleurrijk Death Valley-  uiteindelijk beland in Badwater, een grote zoutvlakte. Aan het eind van de middag zijn we in 2.5 uur beland in het Aria Hotel in Las Vegas. Hier zijn wij een avond gebleven, we hebben dit puur als tussenstop gebruikt. Las Vegas doet ons niet zoveel en we hebben hier ook weinig tijd besteed.

 

Bryce
Na een avondje Las Vegas zijn we in zo’n 5 a 6 uur naar Bryce gereden. We hebben hier overnacht in een lodge en de volgende dag Bryce verkend door middel van een Canyon ride op ezels en paarden . Erg leuk en eens wat anders dan wandelen , wel op tijd boeken => hier.

Zion
Vanuit het mooie Bryce bereik je in 1 uur Zion, hier hebben we overnacht in het park zelf, we hebben hier twee nachten overnacht en zijn vanuit Zion naar Page gereden. Ook in Zion is alles netjes geregeld en rijdt een pendelbus door het park vanuit waar bezoekers eenvoudig de verschillende en goed aangegeven hikes kunnen bewandelen. Wij hebben een aantal wandelingen gemaakt.

Angels landing of observation point?
De meeste bekende hike van Zion is wel Angels landing, via deze spannende hike heb je een fantastisch uitzicht over zion en de wandeling is ook nog spannend te doen. Echter hebben wij na wat research gekozen voor observation point. Deze wandeling is iets langer en brengt je een stuk hoger dan Angels landing(je hebt zelfs uitzicht over Angels landing) maar is een stuk intensiever. Ondaks is het resultaat het allemaal wel waard. Klik hier voor het foto verslag

The narrows riverside walk zion
Naast deze wandelingen hebben wij de narrows hike gelopen, hier loop je door een lange smalle kloof door het water de Virgin river.

Emerald pool
Naast deze wandeling zijn we nog naar Emerald pool geweest, een korte leuke wandeling in het midden van het park van 1 km.

Voor een overzicht van alle wandelingen, klik hier. https://www.nps.gov/images/Zion-hike-guide1.jpg

Van page naar Grand Canyon
Helaas bestaat er ook zoiets als regen, houdt over het algemeen de natuur mooi en groen maar belemmert natuurlijk wel het zicht in de Grand Canyon. In ons geval dus…

Via page zijn we naar de Gran Caynon gereden, het idee was om daar af te dalen (voor een deel) maar helaas was het erg slecht weer, wel weer tof om bliksems en regenbogen te zien in de Gran Canyon, maar we hadden het liever anders gehad. Gelukkig klaarde het op en hebben we nog een paar mooi foto’s te schieten. De Gran Canyon doet zijn naam eer aan en is erg mooi, ook hier is alles goed aangegeven en door middel van pendelbussen kan je overal goed heen.

 

Van Grand Canyon naar Phoenix
Vergeet vooral niet Sedona, een erg leuk plekje omgeven door het ruige Arizona met de typische grote cactussen. Vanuit Phoenix uiteindelijk teruggevlogen.

Bekijk ook het filmpje:

Foto's

Reageren

Heb je een vraag of een opmerking, laat het mij weten, ik kom graag in contact met mijn lezers


Reacties

Wie ben ik?

Jeroen, liefde voor natuur en een stukje cultuur. Ik onderneem vooral kleinere hikes samen met mijn vriendin en kinderen,en wat zwaardere hikes met vrienden. Naast reizen doe ik aan Rugby en ben ik veel op de mountainbike te te vinden.

Bekijk ook mijn youtube kanaal

Met veel inspiratie en leuke filmpjes die goed passen bij de leeftijd van de kinderen. Ik zou het heel tof vinden als je je abboneert op mijn kanaal.

Viator