Mist trail Yosimite

Tijdens onze trip van San Francisco naar Phoenix was dit toch wel één van de mooiere hikes. Via deze wandeling word je via een stijgende weg langs de merced rivier naar twee watervallen, de Vernal Fall (7 km heen en terug) en de hoogte, de Nevada fall. Het ligt een beetje zelf aan wat je leuk vindt, maar wij hebben gekozen voor beide watervallen.

mdat wij pas in Oktober in Amerika zaten waren de watervallen niet zo ruig en was het pad goed begaanbaar. Ik heb verhalen gehoord, dat de watervallen een stuk wilder kunnen zijn waardoor het pad glad wordt.

Route

De route gaat via de merced rivier ten zuiden van de Half Dome bergop. Je bent in totaal 2 tot 4 uur bezig met de trip. Wij vonden het niet te zwaar, alleen de klim naar de Nevada waterval had een paar steile stukken. Hieronder een afbeelding die duidelijk de route weergeeft.
Net overzicht van de routes en afstanden rondom de Mistrail, wij kozen voor de "Top of Nevada Fall"!

 

De eerste klim naar Vernal fall. Erg stijl, maar gelijk voor ons droog. Je ziet ook duidelijk dat de waterval in Oktober niet meer de breedte heeft als in het begin van het siezoen. Ondanks dat wel top!

 

Bijna boven, het laatste stijl stuk naar de Vernal waterval!
 

De rivier was in Oktober lekker rustig. Lekker verkoelend ook!

 

De hoogste waterval, de Nevada fall.

 

Vanuit hier klim je redelijk stijl naar de Nevada fall.

Na een stijle klim aangekomen bij op het hoogste punt van de klim, de Nevada waterval!

Foto's

Reageren

Heb je een vraag of een opmerking, laat het mij weten, ik kom graag in contact met mijn lezers


Reacties

Test Test

Door Jeroen op 2019 mar 05


asdasd

Door Jeroen op 2019 mar 05


Wie ben ik?

Jeroen, liefde voor natuur en een stukje cultuur. Ik onderneem vooral kleinere hikes samen met mijn vriendin en kinderen,en wat zwaardere hikes met vrienden. Naast reizen doe ik aan Rugby en ben ik veel op de mountainbike te te vinden.

Bekijk ook mijn youtube kanaal

Met veel inspiratie en leuke filmpjes die goed passen bij de leeftijd van de kinderen. Ik zou het heel tof vinden als je je abboneert op mijn kanaal.

Viator