Italiaanse meren

Een kleintje erbij.. en nu?

Waar in Tenerife Saskia nog zwanger is hebben we nu een dochter. Tessa, bijna 1 jaar oud! Hoe gaan we dat combineren? Iedere locatie wil ik namelijk zo veel en hoog mogelijk wandelen, maar met een kleine is dat natuurlijk we even anders.

We hebben gekozen om dit jaar naar Italie te gaan; het liefste ging ik natuurlijk naar de omgeving Turijn of in het noordoosten naar de mooie dolomieten, maar ik moest toch wel rekening houden met de kleine. We hebben gekozen om naar plekken te gaan waar het zowel voor mij als natuurliefhebber/wandelaar leuk te hebben, leuke steden kunnen bezoeken maar ook lekker een dagje kunnen verblijven bij ons appartement.

Gardameer

Om echt te genieten van het Gardameer moet je een beetje plannen om het hoogseizoen heen, je hebt dan niet last van het massatoerisme waardoor je de schoonheid van dit meer beter kan begrijpen. We zijn hier zo’n week geweest en hebben geprobeerd een paar leuke wandelingen te doen. We verbleven in Sul lago;  in het zuidwesten van het Gardameer.

Verona

Niet echt een wandeling; maar toch een paar foto’s van dit mooie stadje iets ten oosten van Garda.

Monte Baldo

In zo’n uurtje reden we naar Malcesine(TIP) en hier kan je met de kabelbaan omhoog(je kan natuurlijk ook vanuit Malcesine zelf naar boven wandelen; maar we hadden een baby J), vanuit dit ski gebied kan je met een erg mooi wandeling over de kam van Mount Baldo wandeling.

Met kabelbaantje omhoog.

Op de top kan je de wandeling zo lang maken als je zelf wilt; we zijn zelf eerder teruggelopen omdat het weer slechter werd. Let op; het is boven een stuk kouder dan aan het meer, dus neem warme kleding mee.

Beklimming Monte Castello

Een mooie wandeling (stijl) naar Monte Castello. Helaas begon het te regenen en was het in onze ogen iets te onveilig met een baby in de draagzak. Ik ben zelf nog een klein stukje verder gewandeld; maar we hebben nooit het eindpunt bereikt.


De bewegwijzering is wel goed!


Haleverwege werd het uitzicht een stuk beter.

Bijna aan het eind, met een fantastisch zicht over het gardameer.

Florence, Lucca en Sienna

Vanuit Garda zijn we naar Toscane gereisd; hier hebben we ons vooral gefocust op uitstapjes naar Lucca, Florence en Sienna.

Verona heeft veel bruggetjes waarvan deze foto is gemaakt.

 

Dom Sienna

Dom Sienna

Toch wel een erg mooie Kathedraal in Sienna; De Duomo di Siena

View Florence

In Florence de "De Basilica di Santa Maria del Fiore" beklommen. Fantastisch uitzicht over het toen warme Florence.

Como

In Como heb ik eindelijk de ruimte gehad om een eigen wandeling te doen. Ik heb gezocht naar een wandeling die ik goed kon bereiken vanuit Bellagio(waar ons appartement was) en uiteindelijk gekozen om de korte maar steile “San Primo” te beklimmen(7.2). Deze wandeling was vooral in het begin erg stijl omdat je de kam van de heuvel beklom, na een paar zware kilometers belande je al meteen de top, en dan weet je al meteen waarom die steile beklimmingen het weer waard zijn J. Vanuit de top daal je vervolgens op je gemak weer terug naar je start plek.

 

View San Primo

View San Primo

View San Primo

Het uitzicht vanuit San Primo over het meer can Como.

Foto's

Reageren

Heb je een vraag of een opmerking, laat het mij weten, ik kom graag in contact met mijn lezers


Reacties

Wie ben ik?

Jeroen, liefde voor natuur en een stukje cultuur. Ik onderneem vooral kleinere hikes samen met mijn vriendin en kinderen,en wat zwaardere hikes met vrienden. Naast reizen doe ik aan Rugby en ben ik veel op de mountainbike te te vinden.

Bekijk ook mijn youtube kanaal

Met veel inspiratie en leuke filmpjes die goed passen bij de leeftijd van de kinderen. Ik zou het heel tof vinden als je je abboneert op mijn kanaal.

Viator